TERÀPIA NEURAL

La teràpia neural actua en el sistema nerviós produint canvis en els impulsos nerviosos que promouen la curació, al mateix temps que estimula els mecanismes de defensa de l’organisme.

Tracta la persona de manera global, no el fragment malalt. Es fa una detallada història de vida que permet veure l’evolució dels fets que han portat a la manca de salut: afeccions psíquiques estressants, shocks emocionals, així com qualsevol infecció, inflamació, cicatriu de ferida o intervenció quirúrgica, traumatisme, afecció odontològica..., que poden haver deixat estímuls irritatius a la xarxa nerviosa, creant camps interferents. La teràpia neural, treballa aquests bloquejos perquè es reactivin, de manera natural, els mecanismes de regulació, essent el propi organisme el que produeixi les reaccions autocuratives que el portin a un nou ordre on, el dolor, l’ansietat, el trastorn hormonal, l’al•lèrgia, o qualsevol altre símptoma deixin de ser necessaris i desapareguin o s’apaivaguin.

Empro la teràpia neural com un magnífic complement de la psicoteràpia transpersonal, que a través de l’autoconeixement va a l’arrel del trastorn: la ment subconscient. He pogut observar que les creences subconscients poden bloquejar l’acció de la teràpia neural, per tant, fent el treball de descobrir-les i comprenent el propòsit dels símptomes, obrim pas per a una millor actuació.

La teràpia neural empra com impuls dels canvis l’aplicació de procaïna molt diluïda (al 0.5%), que actua com estímul elèctric del sistema nerviós en els llocs on aquest manifesta el trastorn a través dels símptomes. A cops la resolució pot ser immediata, si és parcial, amb cada nova sessió s’actua en l’àrea ja menys irritada, podent-se produir una disminució de l’intensitat dels símptomes i un interval de millora més llarg.

Es pot tractar també qualsevol patologia d’embarassades o casos d’infertilitat, on la teràpia neural dona innocus i benèvols estímuls a la xarxa nerviosa. I lactants i nens on s’observen reaccions molt ràpides, podent-se obtenir la resolució en una o dues sessions.

L’elevada eficàcia terapèutica en el tractament del dolor agut i crònic i de gran nombre de patologies cròniques i trastorns psicoemotius, la converteixen en una eina útil i eficaç.