TÈCNICA MÀNTRICA

És la tècnica del so, la més potent i sintètica de les tècniques de ioga. Els mantres són estructures sonores en idioma sànscrit, formes especialitzades d’energia sonora, que degut a la seva potencia vibratòria actuen per ressonància sobre el sistema energètic, tenint la possibilitat d'harmonitzar la seva disfunció vibratòria retornant-lo a l’estat natural.

Una eina important de la Medicina Ayurveda són els sons màntrics, que actuant sobre el vel del paladar, produeixen un efecte vibracional sobre la glàndula hipòfisi i sobre el sistema energètic, harmonitzant l’energia subtil que ens conforma.
Podem dir que cada cèl•lula és una microscòpica central elèctrica i que milions de cèl•lules emeten un soroll cel•lular genuí, essent xarxes energètiques en interacció contínua. Les medicines energètiques o vibracionals fonamenten les seves bases en aquesta concepció de l’home.

Cantar mantres té com a primers efectes una gran sensació de benestar i relaxació física. La prolongació de la pràctica indueix l’efervescència de continguts mentals que ajuda molt eficaçment a la seva alliberació, afavorint el procés d’interiorització i un estat de consciència més plena.