HATHA IOGA

És un sistema molt elaborat de tècniques psico-físiques per desbloquejar i regular la circulació energètica; promovent salut i fortalesa, pau i serenitat mental.

El Hatha ioga busca l’equilibri energètic a través de l’atenció en l’acció, per harmonitzar respiració, moviment i concentració mitjançant la disciplina física, essent una forma de medicina preventiva que assenta una base sòlida amb la que també podem anar progressant en el desenvolupament personal.

Utilitza una sèrie d’exercicis físics: postures en flexió, extensió, inversió i torsió de la columna, que es treballen amb la tècnica de l’estirament muscular adaptat a les condicions individuals, amb un esforç dosificat per fer-lo assequible a tothom. Cada postura té un efecte en l’estructura energètica global, repercutint positivament en tots els sistemes de l’organisme i en l’estat psicoemotiu.

El treball en grups reduïts ens permet adequar-lo de manera personalitzada, essent també indicat per a persones grans, adults amb dificultats físiques o en la condició de malaltia i embarassades. També podem fer classes individuals per a adults i nens.

En cada sessió modulem el sistema nerviós, el sistema immunitari i les glàndules endocrines. Amb la tècnica postural generem benestar físic, flexibilitzem la columna (veritable eix vital), millorem l’elasticitat dels músculs, la circulació sanguínia i vivifiquem els òrgans; amb la tècnica respiratòria recuperem la respiració natural contribuint a l’autogestió de les emocions, disminuint els nivells de bloqueig emocional i millorant l’autoestima; i amb la tècnica de relaxació construim serenitat mental millorant l’ansietat, l’insomni, els nivells d’atenció, concentració i memoria i la capacitat d’aprenentatge.

Altres beneficis: pot ajudar a perdre pes, millorar el rendiment esportiu i retardar el procés d’envelliment entre d’altres.