TALLER DE HIGIENE INTESTINAL (pdf)
Eliminar tòxics i residus alimentaris, mesura preventiva i curativa

Dins de les tècniques de Hatha Ioga hi han les kriyas o neteges corporals i la més important és la d’higiene intestinal.
Degut a l’actual tipus d’alimentació, al conseqüent restrenyiment que provoca i a l’augment del càncer de colon i altres tipus de patologies, us la recomano en primavera i/o tardor, com a mesura d’higiene i preventiva; juntament amb la reforma alimentària que us puc guiar en consulta.

Objectius Generals
Es fa amb la intenció de eliminar tòxics i residus alimentaris, dipòsits de matèria fecal que queden adherits a la mucosa intestinal, dificultant l’absorció de vitamines i sals minerals, repercutint en el funcionalisme del sistema inmunitari.

Objectius Específics
Els seus beneficis no es limiten només a la neteja dels residus intestinals i a la millora de les conseqüències del restrenyiment com poden ser mal de cap, irritabilitat, mal alè, etc., sinó que és també beneficiosa per els problemes hepàtics i de pell entre d’altres.
A més a més, el tub digestiu està directament relacionat amb l’inconscient, pel que es produeix també una neteja emocional i alliberació mental, creant una sensació de quietud interior i benestar general.

Metodologia
La pràctica es realitza mitjançant la ingestió d’aigua salada (a la dosi adequada) i uns exercicis físics dinamitzadors.

Informació

Lloc: bioenergètic mèdic centre. Rambla Modolell 34-36, 1r.1a. Viladecans.
Tel. 93 637 74 79.

Calendari: Un matí de dissabte de primavera i tardor (dates variables) de 10.30 a 13-13.30.

Inscripció: Places limitades per ordre d’inscripció. Confirmar plaça al mail: dramjroca@comb.cat o al telèfon del centre, abans de fer l’ingrés.
Ingrés al compte 2090 6905 91 0200021203, especificant el vostre nom i bioenergètic mèdic centre.

Preu:
- alumnes de l’escola 25 €
- altres participants 35 €

Direcció del Taller
Ma Josep Roca Tugas. Especialista en Medicina Interna i Metgessa de l’Educació Física i l’Esport. Master en Teràpia Neural. Psicoterapèuta Transpersonal. Mestre de Ioga i Meditació habilitada per la Llei de l’Esport de Catalunya. Terapèuta Psicofísic. Professora del CEC (Centre d’Estudis Col·legials) del COMB (Col·legi Oficial de Metges de Barcelona) en el curs de “Ioga com a eina terapèutica”.

IMPORTANT:
- S’ha de venir en dejú.
- Es necessari que abans de realitzar-la fem un intercanvi d’informació (si no vens habitualment a l’escola podem fer-ho via mail), per fer-vos les recomanacions generals i alimentàries per abans i per les 24 hores posteriors a la higiene.
- Porteu roba còmoda, mitjons d’esport, tovallola o estora i calçat de posar i treure.