QUÈ ÉS EL IOGA

Ioga és una paraula en idioma sànscrit que vol dir unió.

Fer-se conscient de la indivisible integració dels aspectes que ens conformen: físic, emocional, mental i espiritual, i de la compenetració amb els altres éssers i la natura, és ioga. És el que Einstein buscava en construir la teoria de la relativitat, una visió unificada que regís l’ordre universal: “Hi ha un ordre rera la natura, tota teoria està darrera de l’equilibri intern del món, que és etern”.

La vida és ioga i el ioga és la vida conscient. És vivint com ens anem fent conscients del que som i formem part. La millor eina del ioga és la vida, que fa servir les tècniques de ioga per desenvolupar l’atenció conscient i aprendre a concentrar-se en cada moment, donant molt més valor a la vida.

Ioga és respectar la diversitat personal en l'harmonia de la unitat global. Adonar-se que un no pot ser sense els altres, tot i que ha de dansar ell; que un no té prou força per viure al complert si no és amb els altres, dansant amb les pròpies capacitats; viure en l’harmonia unitiva del conjunt amb les seves possibilitats.

Ioga és l’art de dansar al so de la vida, vivint les experiències que ens proposa. És també l’art de saber parar creant pauses sense música, per unir des del silenci la part humana amb l’essència de la pròpia naturalesa. Ioga és tenir la saviesa de saber viure.


Llaurant els nostres camps físic, emocional, mental i actitudinal, amb la voluntat de millora de la personalitat, conformem una actitud enfront la vida que ens portarà la collita del benestar i l’harmonia necessària per la tranquil•litat d’esperit. El ioga és un mètode experimental de realització personal, que ens ajuda a afrontar la vida modulant la resposta a l’estímul, potenciant la fortalesa i la visió positiva, millorant en definitiva el benestar quotidià.